Rinjani100 2018 by Zulfazil Ahmad

Rinjani100 -

Rinjani100 2018 by Zulfazil Ahmad

Race Review - Rinjani100 2018
  • General Race Comments:

Untuk edisi ke 3 Rinjani100 (start 2016).before this race ni adalah MRU (mount rinjani ultra:start from senaru-pelawangan sembalun-rinjani peak-pos 3 sembalun-pelawangan sembalun-senaru). Edisi ke 3 rinjani100 well-organised. From start registrations process,during races and after finish.

  • Registration Comments:

Race briefing + carboloading session start 5-7pm. A bit late sebab runner nak siap2 untuk naik shuttle van before 9pm. Shuttle van disediakan untuk runner dari sembalun ke Senaru. Shuttle start 9pm. Sampai Senaru (starting line) 10.30.

  • Was the course well-marked, marshaled, and accurate:

Course well-marked.no worry if run at night. There's a lot of reflective tape range between 15-20metres on some part of the course. But generally, no issue for course race marking. Marshal bukan je ada kt water station / CP, diorg juga ada kat certain part of the course. Contoh: dari CP Likun(KM50) ke CP Sembalun Bumbung(KM60). Ada marshall yang camping yg guide runner.Rather than marshal,there also hiker that camp at peak (anak Darak,pergasingan hill,sembalun bumbung,nanggi hills) that help/guide runners there. Real challenging start after KM 50. There's a lot rolling hills range between 1,700-2,000m heights with total elevation gain 400-600m each hills.

  • Please rate the finish line area and process:

Rate 5 star! Bila runner nk sampai finish line, MC da siap2 announce runner nk sampai. Plus ada background music, suasana macam finish line kat UTMB! Ada organizer photographer yg akan ambil gambar sume finisher.RD (hendra Wijaya) sendiri yg kalungkan medal finisher 100 km untuk runner.membuatkan moment tu lg bermakna

  • Shirt design Comments:

Design baju cantik! Warna baju ikut colour bib. So if u join 100km, ur shirt colour hitam.ur bib juga colour hitam. Sama macam category lain (hijau-60km,biru-36km)

  • Overall, how enjoyable was this event:

Very enjoy! Well marking course + suuportive crew,marshal don't forget normal hiker along journey at Sembalun side.

  • Will you attend this event next year:

Will try new category